Stanowisko Akademii Piłkarskiej Beniaminek PROFBUD Krosno – Plan Rządu na powrót sportu w Polsce

W dniu dzisiejszym Polski Rząd ogłosił plan powrotu sportu w Polsce. Będzie on podzielony na pięć etapów. Pierwszy etap już wdrożono – dozwolone są indywidualne treningi, te przeprowadzane w lasach można odbywać bez maseczek. W drugim etapie od 4 maja, zostaną otwarte boiska, na których będzie mogło przebywać maksymalnie sześć osób. Treningi będą odbywać się bez maseczek, ale pozostali korzystający z obiektów będą już musieli je mieć. Do oceny jest też wielkość boiska. W związku z tymi informacjami jakie dzisiaj do nas dotarły postanowiliśmy wydać oświadczenie.

beniaminek_profbud_1018

„Bardzo prosimy wszystkich zawodników, rodziców oraz sympatyków Beniaminka o cierpliwość odnośnie konkretnych informacji związanych z powrotem do treningów. Cała sytuacja jest dynamiczna i jeszcze się w najbliższych dniach rozwinie. Chcielibyśmy wszystkich zapewnić, że analizujemy przebieg wydarzeń i jak zapadną konkretne decyzje dotyczące formy powrotu do treningów w naszej Akademii od razu Państwa poinformujemy. Beniaminek Team od dłuższego czasu pracuje nad różnymi rozwiązaniami treningowymi i jesteśmy przygotowani na każdą ewentualność. Podchodzimy do tematu w sposób spokojny i rzetelnie informować będziemy o dalszych działaniach. Jedno jest pewne już niebawem znowu spotkamy się na boisku, co jest na pewno bardzo dobra wiadomością”.

Grupa Zarządzająca
AP Beniaminek PROFBUD Krosno